Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Aftonbladet lämnar tillbaka sändningstillståndet

Publicerad: 17 oktober 2014, 06:46

Aftonbladet väljer att lämna tillbaka tillståndet för sändningar i det digitala marknätet. "Vi vill leda utvecklingen online istället för att riskera att backa in i framtiden", säger Jan Scherman.


Ämnen i artikeln:

Tv

För ett halvår sedan fick Aftonbladet tillstånd att sända i det digitala marknätet. Nu lämnar företaget tillbaka tillståndet.

”Sedan vi fick tillståndet i våras har förutsättningarna för linjär TV förändrats radikalt. Jag har lång erfarenhet av tv-branschen och har inte upplevt något liknande. Strukturomvandlingen går fortare än vi kunnat förutse. Det traditionella TV-tittandet minskar, medan det ökar dramatiskt online. Vi var övertygade om att en linjär kanal skulle vara ett bra komplement i Aftonbladet TV:s utgivning när vi sökte tillståndet. Ingen aktör på den svenska marknaden kan som vi kombinera enorm kraft online med linjär kanal. Vi tänkte att den kombinationen skulle göra oss till en intressant partner för till exempel distributionsbolag som står för samma strukturella utmaningar som traditionella tv-bolag. Men tittarbeteendet linjärt ändras nu så snabbt att min bedömning är att det är alldeles för hög risk för en ny tv-aktör att dra på sig de kostnader och den gamla teknik och produktionsapparat som krävs för en traditionell tv-kanal”, säger Jan Scherman, affärsområdeschef Aftonbladet TV, i en kommentar.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Tv

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev