Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Aftonbladet klandras för att ha offentliggjort PO-anmälan

Publicerad: 25 maj 2010, 10:29

Aftonbladet och aftonbladet.se klandras av Pressens Opinionsnämnd i två fall. Det ena fallet handlar om att tidningen och sajten berättat att en person anmält Aftonbladet till PO.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetPON

I februari 2009 rapporterade Aftonbladet och aftonbladet.se om att en advokat hade varnats av Advokatsamfundet. I artikeln nämndes det bland annat att advokaten PO-anmält tidningen vid ett tidigare tillfälle.

PO skriver i sin bedömning att det pressetiska självsaneringssystemet bygger på en hederskodex som innebär att PO-anmälningar inte ges offentlighet. Orsaken är att människor som vill anmäla publicitetsskada ska kunna lita på att de inte riskerar att hamna i tidningarna för att de anmäler.

PON delar PO:s uppfattning och klandrar Aftonbladet och aftonbladet.se för att brutit mot god publicistisk sed.

Det andra fallet gäller en text i Sportbladet i november 2008 där en av tidningens krönikörer kallar en fotbollsspelares agent för branschens kanske mest skrupelfria och sämst ansedda aktör.

Agenten anmälde publiceringen till PO, som ansåg att Aftonbladets krönikör inte hade någon saklig grund för sina värdeomdömen och att agenten utsatts för en oförsvarlig publicitetsskada.

Även här går PON på PO:s linje och klandrar Aftonbladet för att ha brutit mot god publicistisk sed.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

AftonbladetPON

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.