Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Aftonbladet JO-anmäler polisen

Publicerad: 10 april 2017, 09:33

Polisen i Göteborg förbjöd Aftonbladets fotograf att fotografera en avvisning av flyktingar. Nu JO-anmäler tidningen händelsen.

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

När ett tiotal flyktingar skulle utvisas till Afghanistan från Landvetter i slutet mars var ett team från Aftonbladet där för att bevaka det. Fotografen åkte upp i parkeringsgarage för att få överblick över platsen. Två poliser kom där fram till honom för att få se bilderna i kameran.

Poliserna hävdade också att det är fotograferingsförbud på flygplatsen eftersom det är ett skyddsobjekt. Diskussionen slutade med att poliserna inte fick se några bilder men att fotografen förbjöds att ta fler bilder på flygplatsen.

Fotografen kollade dagens efter om det fanns något fotoförbud på Landvetter. Något som Länsstyrelsens föredragande Anders Frelek dementerar till bloggen Inifrån Aftonbladet:

– Det föreligger inget fotograferingsförbud enligt vårt beslut.

Nu har polismännens ingripande JO-anmälts av Aftonbladet.

– Det är viktigt att markera när polisen hindrar oss i vår yrkesutövning. Jag ser fram emot Justitieombudsmannens prövning av ärendet, säger Sofia Olsson Olsén, Aftonbladets Publisher till Inifrån Aftonbladet.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev