Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Aftonbladet bryter med Staffan Heimerson

Publicerad: 28 november 2017, 14:50

Aftonbladet avslutar samarbetet med kolumnisten Staffan Heimerson efter hans uttalanden i tidningen Resumé. Bakgrunden är hans hårt kritiserade kolumn i Aftonbladet i måndags.


Aftonbladets publisher Sofia Olsson Olsén avslutade samarbetet med kolumnisten Staffan Heimerson idag.

”Det som Staffan Heimerson nu ger uttryck för i en intervju med branschtidningen Resumé är enligt min mening att gå över gränsen. Den kvinnosyn han ger uttryck för där är inte förenlig med våra grundvärderingar – alla människors lika värde och alla människors lika rätt. Att vi ska ha respekt för våra medmänniskor”, säger hon till den egna tidningen.

Det är alltså inte krönikan om #metoo som ligger bakom. Den har kritiserats av bland andra Isobel Hadley-Kamptz på Medievärlden.

”Vi har högt i tak för våra fristående kolumnister och det ska vi ha. Därför publicerade jag kolumnen av Staffan Heimerson i måndags, trots att jag absolut inte personligen håller med honom i det han skriver”, säger Sofia Olsson Olsén.

Läs också

Staffan Heimersons perfekta provokation

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.