tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Afrah Nasser får Dawit Isaak-priset

Publicerad: 28 oktober 2014, 06:53

Publicistklubben Väst ger årets Dawit Isaak-pris till journalisten Afrah Nasser som bor och studerar i Göteborg.


AA

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se


Afrah Nasser har tidigare varit journalist i Jemen och hennes blogg har utsetts till en av de tio viktigaste politiska bloggarna i Mellanöstern av CNN.

”Trots övervakning och hot fortsätter Afrah Nasser kampen för ett demokratiskt Jemen och är med sin blogg en av världens viktigaste röster från Mellanöstern”, skriver Publicistklubben Väst på sin hemsida.

”Afrah Nasser bor och studerar i Göteborg. Hon var den enda kvinnliga journalisten på Jemen Observer men fick inte skriva om politik. Under den arabiska våren 2011 började hon blogga och blev snabbt uppmärksammad av världen stora medier. När reaktionen kom i Jemen befann hon sig i Sverige och kunde inte återvända hem. Hon sökte och fick politisk asyl, men har fortsatt att blogga sedan dess. Eftersom hon har kvar sitt stora nätverk ger hon en bild från Jemen som annars inte skulle nå omvärlden”, säger Åke Lundgren ordförande i Publicistklubbens västra krets i en kommentar.

Dawit Isaak-priset instiftades 2007 och delas ut på Dawit Isaaks födelsedag den 27 oktober. Vinnaren får ett stipendium på 10 000 kronor.

Tidigare pristagare: Vansessa Berhan 2013, Meron Estefanos 2011, Esayas Isaak 2010, Stiftelsen Expo 2009, Norska radiostationen DVB Democratic Voice Burma 2008 och Reportrar utan gränser 2007.

Medievärlden har tidigare porträtterat Afrah Nasser, läs intervjun här.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev