tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Afghansk familj fann borttappade söner efter Arbetarbladet–publicering

Publicerad: 18 november 2016, 12:36

En familj som splittrats under flykten från Afghanistan kan nu återförenas tack vare en artikel i Arbetarbladet.

Ämnen i artikeln:

Arbetarbladet

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


För 18 månader sedan, vid båtarna i Turkiet, tappade Amin, 16, och Mehdi, 15, bort sin familj. Ingen visste säkert var de två försvunnit, men enligt smugglare skulle pojkarna ha tagit sig till Sverige.

Familjen fortsatte sin flykt och hamnade senare på Gotland. Väl där gjordes en efterlysning med hjälp av Röda korset, som visade sig vara resultatlös. Men så en dag – ett och ett halvt år efter att de skiljts åt och många internetsökningar senare – halkade dottern i familjen in på en artikel på Arbetarbladets sajt. Intill artikeln fanns en bild som föreställde fyra elever på Bessemerskolan i Sandviken. En av dem var hennes bror Amin.

Familjen kontaktade Arbetarbladet som i sin tur kontaktade Amin. Han blev, skriver tidningen, märkbart tagen när han fick veta att hans familj bor på Gotland:

”Jag har pratat med Röda korset men har inte hittat dom”, säger han till Arbetarbladet.

Amin berättar vidare att han och brodern Mehdi tappade bort varandra under flykten till Sverige, men att han efter några månader i landet fick veta att hans yngre bror befann sig ett par mil bort i Gävle.

Nu ser hela familjen fram emot att återförenas.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev