tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Acta Publica får ny vd

Publicerad: 14 juni 2017, 10:42

Mikael Ekman går in som vd för arkiv- och researchbolaget Acta Publica. Han efterträder Christian Tamker.

Ämnen i artikeln:

RetrieverRobert Aschberg

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


I september förra året stod det klart att Christian Tamker från Retriever var ny vd för Acta Publica. Men nu, drygt nio månader senare, har Tamker beslutat sig för att lämna över till Mikael Ekman.

”Det har varit en tuff tid, men bolaget är nu där jag ville att det skulle vara. Acta Publica kommer under 2017 att omsätta över 6 miljoner kronor och redovisa goda marginaler. Det är med stolthet jag nu lämnar över och går vidare i min karriär.”

Mikael Ekman har mångårig erfarenhet av att jobba med research och källkritik, inte minst inom polis- och rättsväsendet. I dag är han tjänstledig från sitt arbete som ansvarig för samhällsprogrammen på produktionsbolaget Jarowskij.

”Jag ska i första hand leda arbetet under fas två i vår långsiktiga satsning på expansion. Nu gäller det att utveckla våra befintliga tjänster och även att bredda vårt underlag med helt nya infallsvinklar på sökmotorer”, säger Mikael Ekman.

Nyhetsbyrån Siren och Piscatus har tidigare varit konkurrenter men i februari förra året gick de ihop. Den sammanslagna arkivtjänsten fick då namnet Acta Publica. Bolaget tillhandahåller arkiverade myndighetsdokument och flera stora nyhetsorganisationer, professionella researchbolag och rekryteringsföretag har, enligt ett pressmeddelande, tecknat avtal med arkivtjänsten.

I anslutning till vd-skiftet tar Sirens vd Matti Larsson över som ordförande i bolaget från Robert Aschberg. Aschberg kommer dock fortsättningsvis att sitta som ledamot.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev