Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Aaron Israelson lämnar Faktum för Rumänien

Publicerad: 2 april 2015, 06:19

Faktums chefredaktör Aaron Israelson slutar efter fyra år. Efter sommaren flyttar han till Rumänien för att starta en gatutidning där.


Ämnen i artikeln:

Faktum

”Man blir beroende av att jobba på gatutidning. I höst flyttar jag till Rumänien för att undersöka möjligheterna att starta upp en gatutidning där. Det är ett koncept som fungerat över hela världen och borde kunna bryta arbetslöshet och utanförskap även bland Europas mest fattiga romer på deras hemmaplan”, säger Aaron Israelson i en kommentar.

Under hans tid på Faktum har upplagan och räckvidden dubblats, tidningen har gjort ett stort antal uppmärksammade intervjuer och vunnit både Guldspade och Guldägg.

”Allt det här har gjort att vi kunnat skapa jobb åt dubbelt så många i socialt utanförskap. Det är deras berättelser som gjort det lätt att gå till jobbet varje dag. Faktumförsäljare som tack vare jobbet kunnat unna sig att hyra en stuga och ta semester, köpa en ny uppsättning tänder eller bygga ett hus åt barnen hemma i Rumänien”, säger han.

Aaron Israelson blir kvar på tidningen till i höst för att överlämna till en ny chefredaktör. Rekryteringen av hans efterträdarepåbörjas nu.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Faktum

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.