Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

400 får gå från DR – sex radio- och tv-kanaler ska bort

Publicerad: 18 september 2018, 09:22

Omkring 400 medarbetare får lämna sina tjänster på Danmarks Radio (DR). Samtidigt avvecklas tre radiokanaler och tre tv-kanaler. Det enligt den sparplan som i dag presenterades.


I mitten av mars i år stod det klart att kraftiga besparingar väntar det danska public service-företaget Danmarks Radio (DR). Det sedan den danska regeringen och Dansk Folkeparti enats om att DR skulle dra ned på sin budget med 20 procent under en femårsperiod.

I morse rapporterade Medievärlden att flera chefer har kallats till samtal på Danmarks Radio (DR) med anledning av den planerade bantningen. Och under förmiddagen i dag presenterades en sparplan för de kommande nedskärningarna som visar att omkring 400 medarbetare får lämna sina tjänster, vilket SVT Kultur rapporterat om.

Sparpaketet får också konsekvensen att radiokanalerna P6 Beat, P7 Mix och P8 Jazz läggs ned. Samt att tv-kanalerna DR3 och DR Ultra fortsättningsvis bara finns att tillgå genom strömning på nätet. Dessutom blir kanalerna DR2 och DR K en enda kanal.

”Bakgrunden till förändringarna är både besparingskraven och att DR ska fokusera på digital omställning. Det är på det hela taget drastiska förändringar, men jag tror att det är rätt väg att gå”, säger DR:s generaldirektör Maria Rørbye Rønn.

Läs också

Chefer varslas på DR i samband med nedskärningarna (2018-09-18)

Kraftiga besparingar väntar Danmarks Radio (2018-03-19)

Ett sextiotal tjänster kapas på DR (2017-08-24)

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.