Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag13.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

300 tjänster bort på MTG

Publicerad: 24 augusti 2015, 08:01

Omstruktureringsprogrammet ska leda till att mediekoncernen sparar 600 miljoner om året.


Ämnen i artikeln:

MTGKinnevik

Under ett personalmöte på måndagsförmiddagen informerades MTG:s personal om att omkring 300 jobb inom den internationella mediekoncernen kommer att försvinna. Tjänsterna som hotas finns i Sverige, Norge, Danmark och Storbritannien.

Förutom uppsägningarna innebär det globala sparpaketet nedskrivningar av programinnehåll och övriga tillgångar. Omstruktureringen av organisationen beskrivs som MTG:s nästa steg i sin strategiska omvandling.

Beslutet och de åtgärder vi nu vidtar är svårt, eftersom uppskattade kollegor kommer att lämna koncernen. Men det är nödvändigt och vi gör allt vi kan för att underlätta för de som påverkas, säger Jørgen Madsen Lindemann, MTG:s vd och koncernchef i ett pressmeddelande.

Omstruktureringsprogrammet är ett sätt att anpassa sig till ett nytt digitalt medielandskap där allt fler tv-tittare rör sig från den linjära tv:n till tittarplattformar på internet.

Kostnaden för neddragningarna uppges hamna på omkring 700 miljoner men på sikt ska omstruktureringen leda till att MTG sparar 600 miljoner kronor årligen.

MTG ingår i Kinnevikssfären och bedriver i dag verksamhet inom fri-tv, betal-tv, radio- och tv-produktion på fyra kontinenter.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MTGKinnevik

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.