Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

24Norrbotten startar tv-kanal i malmfälten

Publicerad: 2 april 2014, 07:49

Norrbottens Media startar en lokal edition av tv-kanalen 24Norrbotten i Kiruna och Gällivare.


Den 31 mars fick 24Norrbotten sändningstillstånd för det digitala marknätet i Kiruna och Gällivare.

”Vi ska göra en unik sändning med ett innehåll som är helt och hållet ur Kiruna- och Gällivarebornas perspektiv. Min bild, efter många års dialog med läsare och tittare i Kiruna och Gällivare, är att de som bor där känner sig övergivna av de lokala tv-medierna. De lokala sändningar som finns idag speglar i första hand Norrbottens kustregion.”, säger Mats Ehnbom, ansvarig utgivare för Norrbottens-Kuriren och 24Norrbotten, i en kommentar.

Satsningen är också en del av etableringen av ett mediehus i Kiruna, och nu har det nya mediehuset påbörjat rekryteringen av de reportrar som ska bemanna redaktionen. Målet är att journalisterna ska vara igång redan till sommaren.

”Förväntningarna på vår etablering är enorma i Kiruna och Gällivare. Det känns fantastiskt bra att pusselbitarna med sändningstillstånd och nyrekryteringar faller på plats”, säger den nytillträdde mediehuschefen Ludvig Nilsson.

Planerad sändningsstart är 1 september

24Norrbotten etablerades 2008 i Luleå, Boden, Piteå och Älvsbyn.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.