Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

21 stämningar mot Sörmlands Grafiska

Publicerad: 19 december 2014, 07:51

Sörmlands Grafiska har fått nära 200 miljoner kronor av Skatteverket på grund av förändringarna av tryckerimomsen. Men också 21 stämningar från olika kunder.


Ämnen i artikeln:

Skatteverket

Bland de som stämt Sörmlands Grafiska är Aller Media, Egmont Publishing och First Publishing Group, men också tidningen Vi, de hemlösas tidning Situation Sthlm och telekomjätten Ericsson. Senast i raden att stämma, denna vecka, är Fitness Media. Det skriver Dagens Arbete som fortsatt sin granskning av konsekvenserna av den förändrade tryckerimomsen.

Utan det tillskott på 200 miljoner kronor som regeländringen inneburit för Sörmlands Grafiska hade företaget gått med förlust de senaste tre åren. Återbetalningskraven från kunderna är på över 40 miljoner kronor.

Sammanlagt har alla tryckeribolag fått ut 3,1 miljarder kronor från Skatteverket. Nu försöker myndigheten få tillbaka dem genom att efterbeskatta kunderna som i sin tur ska kräva tryckerierna på pengarna. Vilket kan sluta i domstol om tryckerierna inte betalar.

Det verkar svårt att vinna själva skatteprocessen genom att argumentera om oskälighet eller orimlighet, åtminstone i Kammarrätten i Stockholm. Det är ännu ett skäl till att vi uppmanar alla våra kunder att stämma sina tryckerier, säger Mattias Fri till Dagens Arbete. Han jobbar på skatterådgivningsbyrån Svalner, som företräder runt 40 kunder.

Ämnen i artikeln:

Skatteverket

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev