lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

20 miljoner pressbilder får nytt hem

Publicerad: 18 maj 2016, 09:18

I höst flyttas Sydsvenskans och HD:s respektive bildarkiv till Landskrona och det fotohistoriska centrum som ska skapas där.

Ämnen i artikeln:

Sydsvenskan

Sammanlagt handlar det om 20 miljoner foton från 1800-talets slut till i dag som ska härbärgeras i det blivande fotohistoriska centrum som ska etableras i Landskrona.

Förutom bilder från HD och Sydsvenskan kommer där även att finnas bilder från Arbetet, NST och bildbyrån Skånereportage.

Det här ger oss en fantastisk möjlighet att samla alla bilder på ett och samma ställe. Vi kan fortsätta vårt arbete med att digitalisera och göra bilderna tillgängliga för allmänheten, säger Joakim Berglund, vd på Bilder i Syd som förvaltar HD Sydsvenskans bildarkiv till Sydsvenskan.

Centret ska förutom det stora bildarkivet även innehålla ett bibliotek om foto, permanenta och tillfälliga utställningar, samt forskning och utbildningsverksamhet kring fotohistoria.

I juni ska kommunfullmäktige i Landskrona besluta om ett anslag på 11 miljoner kronor för att bidra till en ombyggnad av de tänkta lokalerna.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev