tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

17 tjänster bort i Dalarna och Gävle

Publicerad: 11 september 2008, 11:07

Dalarnas Tidningar och Gävletidningar samordnar telefonväxel, marknad, annonsproduktion och kundtjänst enligt ett förslag från ledningen. I nästa steg kan även flera tidningar inom Mittmedia komma att samordnas, säger koncernchefen Jan Cahling.


Enligt Jan Cahling ska tjänsterna försvinna under hösten 2008 och under hela 2009 så att full effekt nås under 2010. Från och med då ska företaget spara 10 miljoner kronor per år på personalminskningen.

Enligt ett brev från Pär Fagerström, vd i Gävletidningar och Dalarnas Tidingar, till de anställda är det grafikerområdet och Unionen/Handelsområdet som berörs, och målet är att lösa personalminskningen genom avtalspensioneringar.

– Det Pär gjort är att kalla till MBL-förhandlingar och lägga fram det här förslaget. Under månaden kommer respektive dotterbolagsstyrelse att besluta om det, säger Jan Cahling.

Har ni inga planer på att samrordna fler delar av Mittmedia?

– Det jobbar vi med nu i moderbolaget i olika projekt. Vi har ett samordningsprojekt i luften och ett annat som vi håller på med en förstudie till.

Går det att säga något om vad de här projekten innehåller?

– Nej ,det vill jag först behandla med de operativa ledningarna.

Jan Cahling hänvisar detaljfrågor till Pär Fagerström som har det operativa ansvaret, Medievärlden har sökt honom utan resultat.
Axel Håkansson

mvredaktion

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev