Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

16-åring stämmer Washington Post för rasistanklagelser

Publicerad: 20 februari 2019, 12:33

En 16-årig pojke anser sig blivit utmålad som rasist i en artikel om uppståndelse när en demonstration mot abort och en urinvånarmarsch krockade i Washington i januari. Nu stämmer han Washington Post på motsvarande 2,3 miljarder kronor för förtal.


Den 18 januari besökte ett katolskt gymnasium en demonstration mot abort i Washington D.C. Samtidigt hölls en marsch för ursprungsbefolkningens rättigheter. När de två demonstrationerna möttes uppstod tumult, och åsikterna går isär om vem som sagt vad.

En 16-årig pojke från den katolska skolan hamnade på en bild i Washington Post där han ser ut att hånflina åt en man som tillhörde ursprungsbefolkningsmarschen. 16-åringen har på sig en av Donald Trumps kampanjkepsar med sloganen ”Make America Great Again” på. Publiceringen ledde till en häftigt nationell debatt.

Nu har 16-åringen stämt tidningen för deras publicering som han menar är förtal. Han kräver motsvarande 2,3 miljarder svenska kronor för sveda och värk.

I stämningen, som lämnats in av pojkens föräldrar, beskrivs Washington Post agerande som mobbning.

”The Post har ignorerar grundläggande journalistisk etik för att fortsätta sin välkända och enkelt dokumenterbara agenda mot President Donald J. Trump”, skriver de i stämningen, rapporterar Washington Post.

Till Reuters säger Washington Post vice kommunikationschef Kristine Coratti att tidningen kommer försvara sig kraftfullt mot anklagelserna.

Lucas De Vivo

Reporter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.