tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

139 miljoner för nerläggning – om avtalet är riktigt

Publicerad: 12 september 2008, 11:08

Nyhedsavisens krasch håller på att utveckla sig till en skandalartad härva. Ett utkast till avtal mellan konkurrenten Mecom och ett företag kopplat till Nyhedsavisens ägare Morten Lund skulle ge 139 miljoner danska kronor för att Nyhedsavisen läggs ner.


Mecoms koncernvd och storägare David Montgomery förnekar avtalet, och hävdar att det är falskt. Jyllands-Posten skriver att avtalet är ett fyrasidigt utkast som ger ett brittiskt företag kopplat till Morten Lund 15 miljoner pund – 139 miljoner danska kronor – fördelat i tre betalningar under tio år för konsulttjänster. Pengarna börjar betalas ut när Nyhedsavisen lagts ner.

Detta har fått riksdagsmannen Per Clausen att polisanmäla Morten Lund: om avtalat existerar ska pengarna tillfalla Nyhedsavisens konkursbo. Detta skriver business.dk.

Parallellt har danska nyhetsbyrån Ritzaus avslöjat att Nyhedsavisens vd Morten Nissen Nielsen och ordförande Svenn Dam har avtal med Morten Lund om att de är garanterade ett års lön om tidningen läggs ner. Det har fått Nyhedsavisens chefredaktör att reagera.

Morten Lund har tidigare utförligt kommenterat turerna på sin blogg. Men inget om de senaste turerna. Senaste inlägg är skrivet 10 september.
Morten Lund har inte heller gått att nå för kommentar de senaste dagarna, konstaterar de danska medierna.
Men i morgon ska han hålla föredrag. Det kommer att hårdbevakas?

mvredaktion

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev