Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag22.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Debatt

Realtid: Relevant granskning av Svante Kumlins EEW

REPLIK. Realtids granskning är relevant journalistik för den investerande allmänheten. Och vi kan konstatera att Svante Kumlin inte pekar på några faktafel, skriver Realtids chefredaktör och två reportrar – som utöver tidningen också har stämts av den svenska affärsmannen.

Publicerad: 16 December 2020, 06:25

Det här är en opinionstext

Åsikterna som uttrycks i artikeln står skribenten/skribenterna för.

Realtids chefredaktör Camilla Jonsson och tidningens reportrar Per Agerman och Annelie Östlund, är delgivna personligen – utöver Realtid.

Foto: ? + Magnus Bergström + Björn Mattisson


Ämnen i artikeln:

RealtidKumlin stämmer Realtid

Detta är en replik på ”Svante Kumlin: Realtids och Aschbergs attacker är oriktiga”.

 

Vi på Realtid svarar gärna på saklig kritik och frågor om vår journalistik. Vi uppmanar alla intresserade att läsa våra artiklar om Svante Kumlin och hans bolag. Den som gör det ser att det handlar om en artikelserie som går igenom en lång affärshistorik, med tydligt angivna källor och ger utrymme för Svante Kumlin att kommentera, något som han flera gånger avböjt genom sin anlitade advokatbyrå och pr-firma.

Är det underligt att Realtid publicerar en sådan granskning? Nej, det handlar om relevant journalistik för den investerande allmänheten då aktier i Svante Kumlins bolag säljs till svenska privatpersoner och hans bolag dessutom planerat för att ta in en miljardfinansiering och söka sig till börsen.

Vi kan konstatera att Svante Kumlin i sitt inlägg inte pekar på några faktafel i våra artiklar.

När det gäller företaget Realtid Media är det ingen hemlighet att det finns ekonomiska problem. Vi har dock ägare som tror på bolaget. För den som vill veta mer är det enkelt att ta del av bolagets rapporter och pressmeddelanden. Branschmedia som Dagens Media skriver också löpande om bolagets utveckling.

Det förtjänar knappast att nämnas men det är felaktigt att Realtid skulle ha anklagat Robert Aschberg för någonting. Svante Kumlin refererar till en artikel från 2008 om en då aktuell tvist som Robert Aschberg var inblandad i, en händelse som fick stor medieuppmärksamhet. Den som läser Realtid ser att vi även rapporterade om när Robert Aschberg senare vann tvisten i tingsrätten.

 

Camilla Jonsson
chefredaktör Realtid

Per Agerman
reporter

Annelie Östlund
reporter

Mer i ämnet

Svante Kumlin: Realtids och Aschbergs attacker är oriktiga
Anna Gullberg: Vem törs publicera Realtids granskning? 

Europarådet lyfter stämningsansökan mot Realtid 

Realtids chefredaktör om stämningshotet: ”Inte anständigt en demokrati”
Det händer om Realtid stäms i England – juridikprofessorn reder ut
Utgivarna stöttar Realtid i brittiskt förtalsmål

 

Det här är en opinionstext

Åsikterna som uttrycks i artikeln står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.