Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Blogg

Facebooks kvartalsrapport påminner mig om en källarlokal på Gärdet

Publicerad: 2 november 2020, 06:49

I Anders Malmstens senaste blogginlägg skriver han om varför Facebooks kvartalsrapport får honom att minnas en källarlokal under 80-talet.


Ämnen i artikeln:

Facebook

Jag flyttade till Stockholm år 1984, när jag fick mitt första journalistjobb här i stan. Jag skulle redigera den då helt nya tidningen Computer Sweden, en nyhetstidning i tabloidformat som riktade sig mot IT-industrins medarbetare och som kom ut varje vecka.

Min kunskap om datorer var klart begränsad, jag hade gått en Basic-kurs på TBV i Umeå eftersom det krävdes viss programmeringskunskap för att få gå kursen i ordbehandling, som jag egentligen var ute efter. Men jag utgick från att de tre personerna, som utgjorde resten av redaktionen, var tunga experter inom området. Första dagen insåg jag dock att jag var den enda personen i redaktionslokalerna i en källare på Gärdet som faktiskt hade sett en dator på riktigt. 

Läs hela inlägget i Anders Malmstens blogg hos Dagens Media. 

Ämnen i artikeln:

Facebook

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev