Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Blogg

Emma Blom: ”Netflix-dokumentären 'The Social Dilemma' är ett haveri”

Publicerad: 2 oktober 2020, 11:55

Dagens Medias bloggare Emma Blom beskriver Netflix-dokumentären ”The Social Dilemma” som ”bedrövlig” och ett ”haveri”.

Foto: Dagens Media

Netflixdokumentären ”The Social Dilemma” har fått ett enormt genomslag och debatteras hejvilt. Vad jag kan se är det framför allt en debatt som går ut på att hålla med filmen, skriver Dagens Medias bloggare Emma Blom i sitt senaste inlägg som sågar dokumentären.


Ämnen i artikeln:

Emma Blom

Jag är otroligt kritisk till den här bedrövliga dokumentären. Däremot är jag inte ett dugg kritisk till att Facebook och andra stora sociala medier och techjättar granskas under lupp ständigt. Tvärtom är det fullt rimligt. 

Vad som däremot är frustrerande om man nu tycker sådan granskning är både befogad och viktig – är att samtliga stora världsomspännande vågor av kritik mot då framför allt Facebook – vilar på en grund av oförstående, okunskap och en enorm brist på insikt i hur plattformen fungerar. 

Med det som utgångspunkt kommer dessa granskningar, med efterföljande krav på Facebook till bot och bättring, aldrig att komma längre än till just en kommunikativ våg. Och användarna har hittills inte svikit plattformen som en följd av dessa kritikstormar – vilket också det tyder på att kritiken helt enkelt är befängd i många fall.

 

Läs hela Emma Bloms inlägg på sin blogg på Dagens Media. 

 

LÄS OCKSÅ: Emma Blom: ”Det kommer vara enklare på Reels än på Tiktok”

 

Redaktionen Dagens Media

Ämnen i artikeln:

Emma Blom

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev