Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Blogg

Det bedrövliga jämställdhetsläget i vår bransch och andras

Publicerad: 9 mars 2021, 06:29

Emma Blom rasar över bristen på jämställdhet i branschen.

Foto: Janne Næss

Ska vi prata lite om kön nu igen? Det var två grejer i min vardag på det senaste som triggade igång att jag blev sådär arg igen, som jag ju i grunden är kroniskt, skriver Dagens Medias bloggare Emma Blom.


Ämnen i artikeln:

Emma Blom

Dels råkade jag uppmärksamma en bild som Resumé postade i samband med en artikel om att Sveriges byråchefer ser en ljusning i pitchläget såhär mitt i, eller förhoppningsvis mitt i slutet av, den här eländiga pandemin. Samtliga byråchefer som bildförevigades var tämligen likriktiga, jättehomogena 40-plusmän. Kul med lite spaningar från olika håll tänkte jag och postade skiten på mitt hatforum LinkedIn. Och där tyckte människor i allmänhet att ”fy fan” och stackars chefredaktören från Resumé blandades in av någon som verkar vara lika passivt arg som mig och han (…) kunde konstatera att det tyvärr är så att karlarna dominerar byråtopparna och då blir det ibland så att ingen kvinnlig byråledare får vara representerad i en snabb rundringning. Det köper jag till 100%, det är fan inte Resumés jävla fel att det ser ut såhär.

Det andra som eldade på min passiva ilska här var att jag intervjuades om cancel culture här i veckan.

Läs hela inlägget på Emma Bloms blogg här.   

Ämnen i artikeln:

Emma Blom

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev