Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Blogg

Bulletin visar att det är dags att starta nyhetsmedier igen

Publicerad: 30 december 2020, 12:24

Börjar det bli dags att starta nya nyhetsmedier efter det katastrofala 10-talet då dagstidningarna dog som flugor i västvärlden? Det frågar sig Anders Malmsten i sitt senaste blogginlägg.

Förutsättningarna i dagens medielandskap skapar stora möjligheter för utmanare som Bulletin, skriver Anders Malmsten.

Ämnen i artikeln:

Anders MalmstenBulletin

Börjar det bli dags att starta nya nyhetsmedier efter det katastrofala 10-talet då dagstidningarna dog som flugor i västvärlden? Paulina Neuding och de andra tre grundarna bakom Bulletin hoppas uppenbarligen att timingen är rätt. Jag tror faktiskt att det kan stämma, men jag är ändå inte säker på att de kommer att lyckas.

Två dagar före julafton lanserades höstens mest omskrivna medieprojekt, Bulletin. Högersajt, kallades projektet av konkurrenter och politiska motståndare. Sveriges nya dagstidning, etiketterade Paulina Neuding satsningen i sin första krönika.

Att lansera en ny dagstidning den 22 december kan verka rätt märkligt. När detta skrivs, en vecka senare, har Bulletin fortfarande bara publicerat ett fåtal egna nyheter och antalet läsare är troligen rätt begränsat. Det var betydligt mer snack om Bulletin innan lanseringen än efter, ett dåligt tecken för en sajt som vill kallas dagstidning.

Läs hela inlägget i Anders Malmstens blogg hos Dagens Media här. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev