Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Blogg

Anders Malmsten: ”Dagspressens förändring oundviklig”

Publicerad: 15 september 2020, 09:57

I sitt första blogginlägg på Dagens Medias sajt skriver Anders Malmsten om

Det är lätt att bli nedstämd över utvecklingen när man pratar om lokaltidningar. Men det som gör mig mer irriterad än nedstämd är alla som tror att de som styrt tidningarna inte sett utvecklingen komma, skriver Anders Malmsten i sitt första blogginlägg på Dagens Media.


Ämnen i artikeln:

Anders Malmsten

Redan på 80-talet var det känt för alla att digitaliseringen skulle förändra tidningsmarknaden och att annonserna skulle bli digitala. Den förändring som drabbat dagspressen är därför helt självklar och inget som kunde undvikits om tidningarna bara hade hängt med i utvecklingen.

Första gången jag startade en webbsajt, det var på Dagens Medicin 1995 eller 1996, var jag övertygad om att papperstidningarna skulle vara borta inom fem år. Sedan dess har jag lärt mig att teknikförändringar alltid tar längre tid än man tror men att de oftast innebär mer genomgripande följder än man förutser. Och trots att jag funderat över mediernas digitalisering dagligen i över 35 år så upphör jag aldrig att förvånas över vilka vägar utvecklingen tar och vilka företag som kommer ut som vinnare.

Läs hela Anders Malmstens inlägg i hans nya blogg på Dagens Media.

 

LÄS OCKSÅ: Han är ny bloggare för Dagens Media

Ämnen i artikeln:

Anders Malmsten

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev