Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Allt om Esport

”Musik är första steget i din kommunikation”

Publicerad: 18 juni 2019, 06:57

Programledaren Daniel Pereaux, vd för esportsbolaget Fragbite, möter Gustav Käll.

I andra avsnittet av podden ”Allt Om Esport” berättar Gustav Käll om sin spännande satsning och hur man på bästa sätt når målgruppen ”the unreachables”.


Ämnen i artikeln:

UniversalAllt om Esport

Världens största skivbolag, Universal Music Group, har tagit en tydlig position  i esportvärlden. 

Med esport-entreprenören Gustav Käll som head of esports i spetsen har man precis lanserat världens första esport/gaming-skivbolag: Enter Records. 

– Nya artister och genres uppstår och för att verkligen förstå vad som hände behövde man en special unit och den är vi. Man erkände esporten och förstod att den är viktig, säger Gustav Käll i podden. 

Vidare förklarar Gustav Käll hur man som annonsör kan aktivera sig mot esportsmålgruppen genom musik och vikten av att vara relevant. 

– Om du som annonsör ska marknadsföra dig mot en esportsmålgrupp, vilken musik använder du i din kommunikation? Det är första steget. Vi på Enter Records har rätt katalog och vet vilken musik de lyssnar på. Marknadsföring med relevans har vi lärt oss tidigt och för att vara relevant måste du låta relevant. Vi jobbar med sync, custom lösningar och vi har även introducerat nya format inspirerande från halvtidsunderhållningen i super bowl genom blanda annat öppningsceremonier till stora esports arenaevent så som ESL. 

Lyssna på senaste avsnittet här:

Du hittar även Allt om Esport här:

Acast: Allt om Esport
Spotify: Allt om Esport
Apple: Allt om Esport  

Allt om Esport görs i samarbete mellan Fragbite och Dagens Media. Läs mer om poddens första säsong här. 

Ämnen i artikeln:

UniversalAllt om Esport

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.