Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

AI-podden

Rättvis idrott med hjälp av artificiell intelligens

Publicerad: 24 oktober 2019, 05:44

AI-podden leds av Anna Ringborg och Ather Gattami.

I veckans avsnitt av AI-podden diskuterar Anna Ringborg och Ather Gattami vilken betydelse artificiell intelligens kan få för idrotten.


Ämnen i artikeln:

Ather Gattami

Gymnaster kan nu bli bedömda av artificiell intelligens – deras rörelser läses av och analyseras som numerisk data och poängsätts därefter. Det är det japanska bolaget Fujitsu som har utvecklat en teknologin som bygger på AI och 3D-sensorer och som de valt att kalla ”Judging Support System”. Med hjälp av den nya tekniken kan man göra idrotten mer rättvis genom att hjälpa domare att göra en opartisk poängbedömning för varje idrottare.

Vi pratar även om Pinterest, som till skillnad från konkurrerande plattformar, har valt att omfamna partiskhet, begränsa den virala spridningen och bli något av ett antisocialt nätverk. Företaget har gått ut och förklarat att de precis som andra sociala nätverk använder sig av rekommendationsalgoritmer som bygger på antaganden och fördomar. Genom ett par få frågor tillsammans med bland annat språk och surfhistorik kan de finna ämneskategorier som intresserar en ny användare och som därmed håller dem kvar i appen.

Ett annat företag som börjat arbeta mer intensivt med data är det amerikanska försäkringsbolaget MassMutual. Företaget har lanserat ett innovativt samarbete mellan företagets datavetare och dess linjechefer i ett projekt för att bättre kunna spåra upp försäkringsbedrägerier.

Podden hittar du även här:

Spotify: AI-podden 

Itunes: AI-podden 

Soundcloud: AI-podden

Acast: AI-podden 

Ämnen i artikeln:

Ather Gattami

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.