Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

AI-podden

“Med AI kommer vi ha dubbelt så mycket att göra"

Publicerad: 13 december 2018, 08:34

AI-poddens Ather Gattami gästas av Per Edoff, VP och chief digital officer på Fortum.

Fortums Per Edoff tror inte att AI kommer att ta våra jobb. Däremot kan det tvärtom bli ännu mer jobb berättar han i AI-podden.


Ämnen i artikeln:

AI-poddenFortum

Veckans avsnitt av AI-podden gästas av Per Edoff, VP och chief digital officer på Fortum. Per Edoff berättar om hur han ser på AI och dess roll att utföra mänskligt arbete. 

Han berättar varför han inte tror att AI kommer att ta våra jobb och att han i synnerhet inte känner sig hotad av att förlora sitt jobb för ett AI-system. Per Edoff går steget längre och menar att vi kan, paradoxalt nog, få dubbelt så mycket jobb att utföra med AI. Per Edoff tar Fortum som exempel på hur AI kan hjälpa till att ta beslut och hur det i sin tur banar väg för nya möjligheter vilket skapar nya uppgifter att uträtta.

AI-poddens Ather Gattami och Per Edoff diskuterar hur AI kan bidra med att lösa svåra problem såsom klimatfrågan genom att utnyttja förnybar energi bättre, men även att optimera systemen så att energiförbrukningen blir mer effektiv. Per Edoff delar med sig av några exempel från Fortum som berör just dessa frågor.

Podden hittar du även här:

Itunes: AI-podden 

Soundcloud: AI-podden  

AI-podden görs i samarbete med Rise och Bitynamics.

Ämnen i artikeln:

AI-poddenFortum

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.