Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

AI-podden

Anders Ygeman: ”AI är viktigt för att effektivisera myndigheter”

Publicerad: 11 april 2019, 07:26

AI-poddens Ather Gattami och Anders Ygeman diskuterar bland annat Sveriges status när det gäller forskning och utveckling inom AI.

Denna vecka gästas AI-podden av Anders Ygeman, Sveriges energi- och digitaliseringsminister.


Ämnen i artikeln:

Ather GattamiAI-podden

Anders Ygeman berättar i AI-podden om Sveriges inställning till att vara med i AI-utvecklingen och att utveckla den kompetens som behövs för att vara ett konkurrenskraftigt land. 

Han berättar också om hur viktigt AI är som teknologi för Sverige, med exempelvis dess stora potential att förbättra hälso- och sjukvården. 

Anders Ygeman går även in på svenska myndigheters arbete med att använda AI för att effektivisera processer och arbeta snabbare.

AI-poddens Ather Gattami och Anders Ygeman diskuterar Sveriges status när det gäller forskning och utveckling inom AI, och jämför bland annat med vårt grannland Finland som satsar mer än 15 gånger så mycket som Sverige. Anders Ygeman menar att i dagsläget så låter man de stora företagen ta ledningen.  

Anders Ygeman och Ather Gattami diskuterar också riskerna med att inte ha tillgång till teknologin utan endast tillgång till produkterna som de stora företagen tillhandahåller. 

Podden hittar du även här:

Spotify: AI-podden
Itunes: AI-podden
Soundcloud: AI-podden  

AI-podden görs i samarbete med Rise och Bitynamics. Läs mer om AI-poddens nya säsong här.

Ämnen i artikeln:

Ather GattamiAI-podden

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News