Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

AI-podden

”AI - din nya medicin?”

Publicerad: 19 september 2019, 06:59

AI-poddens Anna Ringborg och Ather Gattami.

Att ta fram nya läkemedel kan ta upp till tio år och kosta miljarder. Men med hjälp av AI har ett forskningsteam lyckats klara det på bara 46 dagar. Det och fler nyheter inom AI hittar du i nya avsnittet av AI-podden.


Ämnen i artikeln:

Ather GattamiAI-podden

I nya avsnittet av AI-podden får vi lära oss om hur medicinföretaget Insilico Medicine tillsammans med ett forskningsteam från universitetet i Toronto lyckades ta fram ett läkemedel på endast 46 dagar med hjälp av AI.

AI-poddens Ather Gattami och Anna Ringborg tittar även närmare på tjänster som gör det möjligt att byta ut olika personers ansikten på videoklipp. Appen ZAO är en av de mer populära och har nyligen utsatts för en kritikstorm mot dess användarvillkor som ger företaget ”fria, oåterkalleliga, permanenta, överförbara och relicensierbara” rättigheter till allt användargenererat innehåll.  

Anna Ringborg och Ather Gattami ställer sig också frågan om AI kan lära sig kreativa processer som skrivande och författarskap. Kreativitet kan ses som en osynlig process som till och med kan vara svår för konstnärer och författare att själva förklara hur den går till. AI har kunnat lära sig att se mönster och kan också på det viset hjälpa kreatörer framåt i sitt arbete. 

Podden hittar du även här:

Spotify: AI-podden
Itunes: AI-podden
Soundcloud: AI-podden 

AI-podden görs i samarbete med Rise och Bitynamics. Läs mer om AI-poddens nya säsong här. 

Ämnen i artikeln:

Ather GattamiAI-podden

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.