Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök


Agnes Stenbom: Befogad kritik på AI-området måste leda till handling

Analys

När allt fler medieföretag engagerar sig i forskning och initiativ för ansvarsfull AI krävs reflektion över arbetets praktiska påverkan. Men hur öppna för kritiska fynd är vi egentligen? undrar Agnes Stenbom.

TEMA: TV-MARKNADENS OMVANDLING

Tv-marknaden ritas om – här är utmaningarna och möjligheterna

Rörligt

Området för rörlig bild håller på att transformeras. Under Dagens Medias temavecka kring tv-marknadens omvandling har vi satt fokus på vad det här kommer att få för konsekvenser. Här hittar du samtliga artiklar.

Stefan Melesko: Tv-marknaden ritas om – så har förvärven och fusionerna förändrat spelplanen

Rörligt

De senaste åren har det skett en rad förvärv och fusioner hos operatörerna och telebolagen. Men hur går det för bolagen som gjort de här stora affärerna, har det blivit bättre eller sämre? Stefan Melesko analyserar hur de stora affärerna har förändrat spelplanen – och reflekterar kring värderingen av rättigheterna.


Tv-marknaden blir allt mer fragmenterad – experterna och tv-annonsörerna om hur man ska tänka

Därför är AVOD vägen framåt

Innehåll från Svensk Direktreklam

”Lätt att välja målgrupp med ODR och printannonsering”

Innehåll från Svensk Direktreklam

Sparpaketet på TV4

TV4 erbjuder avgångsvederlag – här är detaljerna

Rörligt

Fackliga förhandlingar har inletts på TV4 efter tv-husets sparpaket och förslag om nedskärningar. Dagens Media har tagit del av det Teliabaserade omställningsavtal som ska erbjudas alla som blir uppsagda.

”Berätta inte för läsaren vad den ska tycka”

TEMA: TV-MARKNADENS OMVANDLING

AVOD-tittandet: Expressen passerar Nent – som tappar rejält

Rörligt

Redan 2018 passerade Aftonbladet Nent Group när det kommer till spenderade timmar. Nu är även Expressen vara på väg att gå förbi. ✓Expressen större än Nent i år ✓Aftonbladet skruvar på innehållet ✓Viafree enda aktör som tappar ✓Medan TV4 Play växer

Tv-tittandet i år: Sjuan och TV6 tar andelar

Rörligt

Sjuan fortsätter att växa och är nu uppe och nosar på Kanal 5. Samtidigt gjorde handbollen att TV6 tog ett rejält kliv framåt i början av året. Dagens Media kartlägger hur tittandet på linjär-tv utvecklas.

Sparpaketet på TV4

Starka reaktioner bland TV4-sportens medarbetare: ”Sporten är tidsmässigt väldigt hårt drabbad”

Rörligt

Medarbetarnas reaktioner på TV4:s dramatiska förslag gällande sporten varierar. Dagens Media har talat med flertalet personer som både öppet och anonymt delar med sig av sina tankar och känslor efter beskedet.

TV4 skrotar sportens morgonsändningar

Rörligt

TV4 planerar att kapa samtliga morgonsändningar av sporten och minska personalstyrkan. ”Det finns definitivt en oro för hur det här ska gå att genomföra”, säger journalisternas fackklubbsordförande Victoria Banozic till Dagens Media.


Massiva nedskärningar på TV4 – 100 tjänster ska bort