Per Holknekt i tårar – berättar om sin cancer

2016-09-22 09:34 Niclas Rislund  

Odd Molly-grundaren om sin egen och mammans cancer. "Han måttade med sin skalpell och tjoffade in den".

Entreprenören och varumärkeskonsulten Per Holknekt, 56, berättar om hur han tvingats operera bort "ett stort köttstycke" från sin kropp, efter att ha drabbats av malignt melanom.

I senaste avsnittet av Cancerpodden berättar han ingående om cancersjukdomen.

– Jag gick till sankt görans sjukhus, fick ta av mig i bar överkropp, så fokuserade läkaren på något i byxlinningen, säger Per Holkneckt och fortsätter:

– Sen ser jag hur hans blick bara blir svart. Fyra timmar senare är jag opererad akut, det hade gått in en bit i min kropp.

Själva ingreppet gick snabbt.

– Det var otroligt sprintartat. Jag minns väldigt väl hur han måttade med sin skalpell och tjoffade in den och skar bort ett köttstycke.

– Jag tänkte är det där Per som åker där, i den där köttbiten. Jag har en ganska stor öppen krater i min lekamen.

Han valde länge att inte berätta om sin sjukdom.

– Jag var ju 720 gram lättare när jag gick därifrån. Men det dröjade 26 år innan jag berättade för nån, jag lyckades mörka för flickvännen också.

För något år sen kom cancern tillbaka – den gången på ryggen.

– Det var en kärlek som var så snäll att hon vill ge mig ryggmassage, hon tog fotografi med min telefon, och sen gick jag till läkaren.

I podden berättar Per Holknekt också om sin mamma, och om hur hon för åtta år sedan dog i cancer, brister han i gråt.

Per Holknekt, som också har en bakgrund som en av världens främsta skateboardåkare, har tidigare berättat om hur familjen drabbats av sjukdom i sin självbiografi som han skrev tillsammans med Markus Lutteman, och som utkom 2014.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

ANNONS

Åsikter & debatt