Bengt Ottosson till Medieföretagen

2016-09-23 09:24 Hanna Frick  
Bengt Ottosson ny ordförande för Medieföretagen.

Expressens tidigare vd väljs in som ordförande och efterträder Lennart Wiklund.

Expressens tidigare vd Bengt Ottosson har valts in till ordförande för Medieföretagen efter Lennart Wiklund.

Bengt Ottosson var vd på Expressen mellan 2001 och 2014. Därefter har han ägnat sig åt styrelsearbete, rådgivning och konsulting framförallt med inriktning på medieföretag.

– Det ska bli spännande att tillsammans med övriga i styrelsen och medarbetarna på Medieföretagen bidra till att skapa bra förutsättningar för mediebranschen att utvecklas i den snabba omställning som pågår i branschen, säger Bengt Ottosson i ett pressmeddelande.

I september 2014 berättade Bengt Ottosson för Dagens Media hur det gick till när han fick sparken från Expressen, att Gunilla Herlitz vid toaletterna på ett mingel i Almedalen berättade att hans tjänst skulle försvinna.

Tidigare har Bengt Ottosson även varit ordförande för Tidningsutgivarna och TT Nyhetsbyrån samt ledamot av International News Media Association.

Medieföretagen är ett arbetsgivarförbund inom Almega och har cirka 600 medlemsföretag med nästan 36 000 anställda.

Hanna Frick

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

ANNONS

Åsikter & debatt