SVT-toppen svarar på kritiken:”Tar på mig fullt ansvar”

2016-09-23 15:06 Viktor Ek  

Aktuellts ansvarige utgivare kommenterar gårdagens hårt kritiserade Aktuellt-sändning: "Jag tar på mig fullt ansvar för hur gårdagens debatt blev", skriver Ulf Johansson.

Som Dagens Media tidigare berättat utstår gårdagens ”Aktuellt” hård kritik. Bakgrunden är en debatt där chefredaktören för Nya Tider, en tidning med nynazistiska rötter, deltog via länk.

Sändningen kritiseras dels för att Vávra Suk bjöds in, dels för att hans uttalanden fick stå oemotsagda.  I en kommentar på SVT-bloggen svarar nu Aktuellts ansvarige utgivare Ulf Johansson.

”(…) Jag tar kritiken mot upplägget av debatten på allvar och jag tycker att vi bättre borde förklarat vilken typ av tidskrift Nya Tider är. När gäster medverkar via länk, det vill säga på distans från studion, blir samtalet svårare och programledarens möjligheter att ställa motfrågor begränsas”, skriver Ulf Johansson.

Han anser också att sändningsförhållandena bidrog till att Vávra Suk fick alltför lång programtid.

”Jag tar på mig fullt ansvar för hur gårdagens debatt blev och vi kommer nu noga utvärdera intervjun och hur den ramades in. Som utgivare välkomnar jag en diskussion om programmet. Jag bedömer också att den kritik som nu riktas mot oss är allvarlig.

I kvällens Aktuellt fortsätter debatten om yttrandefrihet och gårdagens debatt ska debatteras mellan DN:s chefredaktör Peter Wolodarski och Ulf Johansson.

Viktor Ek

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

ANNONS

Åsikter & debatt