Stig-Björn Ljunggren till Olle Palmlöfs försvar

2016-09-21 09:15 Kristin Djerf  

Stigbjörn Ljunggren går till SVT-programledaren Olle Palmlöfs försvar i ilsket debattinlägg i Expressen: "Vi lever i lättkränkthetens tidevarv", skriver han.

Pr-konsulten och statsvetaren Stigbjörn Ljunggren har tröttnat på folks lättkränkthet.

I ett debattinlägg i Expressen rycker han nu ut till programledaren Olle Palmlöfs försvar.

"Lättkränkta bör inte medverka i tv-program", skriver han.

Olle Palmlöf, programledare i SVT:s debattprogram "Opinion Live", hamnade i blåsväder efter att i direktsändning ha jämfört en fikagrupp för afrosvenskar med Ku klux klan. Kommentarerna initierade en namninsamling med syfte att få SVT att avskeda Palmlöf.

Stigbjörn Ljunggren medger att det var en illa ställd fråga, men att reaktionerna är överdrivna:

"Alla som varit med i direktsänd tv vet att det inte är rätt plats för att reflektera eller mumla sig fram till den rätta formuleringen. Det gäller att skjuta från höften."

Stigbjörn Ljunggren menar att "allt fler går runt och letar efter något som gör dem sårad, förolämpad och utsatt för orättvisor. Och inte bara personligt, utan som representant för sin grupp". Han kallar det för "lättkränkthetens tidevarv", och beskyller det politiska klimatet:

"Detta är en av identitespolitikens konsekvenser. Jag tillhör grupp x och har därför rätt att behandlas med silkesvantar."

Stigbjörn Ljunggren avslutar sitt debattinlägg med ett argt angrepp på de "enögda jävlar" som kräver Olle Palmlöfs avgång i sociala medier, och uppmanar dem att skaffa sig ett liv:

"Jag hoppas att alla enögda jävlar nu tar åt sig rejält av denna artikel. Att ni känner er kränkta. Det mår ni bra av. Och så hoppas jag, för samhällets välbefinnande, att ni skaffar er ett liv. Samt använder det till att diskutera det som är viktigt."

Kristin Djerf

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

ANNONS

Åsikter & debatt