Ny chefsroll för Hübinette

2016-09-21 13:56 Hanna Frick  
Karin Hübinette blir ny administrativ utvecklingschef på SVT Nyheters riksredaktion.

Karin Hübinette blir administrativ utvecklingschef på SVT Nyheters riksredaktion när SVT strukturerar om bland chefspositionerna.

Som Dagens Media tidigare rapporterat om pågår en stor omorganisation på SVT där bland annat chefsstrukturen görs om.

Nyligen stod det klart att Judit Ek blir nyhetschef broadcast och Michael Kucera blir nyhetschef planering.

Nu står det även klart att Karin Hübinette blir administrativ utvecklingschef på SVT Nyheters riksredaktion.

Förutom att programleda Agenda har Karin Hübinette varit programbeställare för nyheter och samhälle på SVT.

Som administrativ utvecklingschef kommer hon arbeta med utvecklingen av arbetssätt, teknik och administration.

– Karin Hübinette har en bredare och mer komplett erfarenhet av hela SVT:s verksamhet än någon annan. Många känner henne som en av våra mest profilerade programledare, men på senare år har hon skaffat sig kompetens kring i stort sett alla delar av företaget. Det gör henne perfekt för uppgiften att utveckla arbetssätt i ett skede då vi så effektivt som möjligt ska få ut maximalt av SVT:s samlade resurser, säger Ulf Johansson, programchef och ansvarig utgivare för Riksnyheterna på SVT Nyheter i ett internt meddelande på SVTs intranät.

Karin Hübinette ser fram emot att driva utvecklingen framåt.

– Jag har jobbat många år som journalist, men har blivit alltmer intresserad av att skapa förutsättningar för ett riktigt bra journalistiskt innehåll.  Jag drivs av att hitta kreativa processer, nya lösningar på hur vi jobbar smartare med allt från teknik till administration, säger Karin Hübinette i ett internt meddelande på intranätet och fortsätter:

– Efter att ha arbetat i olika roller på SVT, från programbeställare för nyheter och samhälle, till projektledare på allmän-tv, så vet jag vilken otrolig kunskap som finns på det här företaget och jag hoppas kunna bidra med mina erfarenheter.

Hanna Frick

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

ANNONS

Åsikter & debatt