Hübinettes nya jobb

2013-03-25 09:10 Dante Thomsen  

Karin Hübinette blir programbeställare för nyheter och samhälle på SVT.

Det var för två och ett halvt år sedan som SVT petade Karin Hübinette från SVT:s samhällsprogram "Agenda", där hon var programledare.

Anledningen var att hennes syster Hillevi Engström blev minister. Ett beslut som fick hård kritik av flera ledande publicister.

Sedan dess har Karin Hübinette bland annat arbetat som programledare för "Gomorron Sverige". Nu får hon dock ett nytt jobb som programbeställare för nyheter och samhälle.

Tjänsten påbörjas den 1 maj och är ett föräldravikariat för Helena Olsson.

– Karin har en bred bakgrund och en välmeriterad erfarenhet som nyhets- och samhällsjournalist. Hon blir en utmärkt tillgång för programledningen under den här perioden, då vi bland annat ska planera bevakningen av två viktiga politiska val, säger programdirektör Jan Axelsson i ett pressmeddelande.

Tidigare har Karin Hübinette bland annat arbetat på Sveriges Radio och TV4.

– Jag blev väldigt glad när jag fick frågan. Jag ser det som en spännande utmaning att få arbeta övergripande med SVT:s nyhets- och samhällsutbud, säger hon i ett pressmeddelande.

Dante Thomsen

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

ANNONS

Åsikter & debatt