De blir nya chefer för Riksnyheterna

2016-09-06 14:29 Amanda Törner  
Michael Kucera, idag publiceringsredaktör, blir nyhetschef planering och Judit Ek, idag chef för publiceringsavdelningen, blir nyhetschef broadcast. Foto: SVT

Första delen i den nya organisationen för Riksnyheterna hos SVT presenteras idag, med två av tre nytillsatta nyhetschefer.

Som Dagens Media tidigare berättat om pågår just nu en stor omorganisation av riksnyheterna hos SVT, som bland annat innebär att man gör ändringar i chefsstrukturen.

Idag presenteras den nya organisationen, som kommer träda i kraft 1 januari 2017, för medarbetarna.

Judit Ek, idag chef för publiceringsavdelningen, blir nyhetschef broadcast och Michael Kucera, idag publiceringsredaktör, blir nyhetschef planering.

Chefen för online presenteras och meddelas inom kort.

SVT Nyheter ska med förändringen bland annat bli mer relevanta för en publik som vill ta del av nyheter digitalt och inte i tablålagda sändningar.

– Vi ska bli lika bra online som i broadcast. Vi måste värna våra starka broadcast-format samtidigt som vi gör dem effektivare och hittar fler synergier både gentemot online och lokala, säger Ulf Johansson, programchef och ansvarig utgivare för Riksnyheterna, till SVT:s interna tidning Vi på TV.

Han menar att det under en längre tid har funnits ett missnöje internt kring dagens organisation:

– Vissa saker har varit bra, men det har också varit för krångligt, otydligt och inte tillräckligt kreativt. Vi hoppas att vi med dagens omorganisation ändrar på det, fortsätter Ulf Johansson.

Satsningen på online, som hela SVT genomför, genomsyrar även Riksnyheterna genom att den avdelningen blir dubbelt så stor som tidigare.

Även programledningen har organiserats om, som Dagens Media berättade om i förra veckan. Syftet är att att renodla denna för att driva programutbud och produktstrategi framåt. Den nya programledningen blir mindre, med tre programbeställare mot tidigare fem.

Amanda Törner

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

ANNONS

Åsikter & debatt