Här är årets nomineringar till Tidskriftspriset 2016

2016-09-21 14:30 Hanna Frick  
Peder Bonnier och Fredrik Strömberg är två av Kits grundare. Foto: Janne Næss.

De första nomineringarna till årets Tidskriftspris är klara.

Både traditionella grävjournalister och innovativa digitala satsningar ryms bland den första omgången nominerade till Tidskriftspriset 2016.

Årets Journalist

Thomas Arnroth, KIT
Åsa Erlandsson, Svensk Polis
Mattias Göransson, Magasinet Filter

Ann Lagerström, Modern Psykologi

Årets Digitala Tidskrift Fackpress

Chef
Hem & Hyra
Journalisten
Resumé

Årets Digitala Tidskrift Populärpress

Elle Decoration
Frida
KIT
Politism

Nomineringstexter Årets Journalist

Thomas Arnroth, KIT
Thomas är den gamla räven som anammat det nya, och som han gör det! Alltid berörande, alltid nyfiket och aldrig utan att glömma bort sin publik. En av Sveriges bästa stilister och historieberättare, oavsett om han uttrycker sig i skrift – eller i serieform.

Åsa Erlandsson, Svensk Polis
Åsa Erlandsson ger med sina reportage en unik bild av Sveriges värsta skolattentat. Hon följer även polisen in i deras känsliga verksamhet och hon skildrar med ett rakt och kärnfullt språk samhällets olycksbarn på ett sätt som berör, väcker engagemang och sprider kunskap.

Mattias Göransson, Magasinet Filter
För att han – i ett väldokumenterat och välskrivet reportage – metodiskt avslöjar hur försvar och medier tecknar en bild av Ryssland som den lede fi. Mattias Göransson vill kasta nytt ljus över en krigisk samhällsdebatt.

Ann Lagerström, Modern Psykologi
Med djup kunskap och känsla, har Ann Lagerström mött personer som med personlig erfarenhet har format vår psykologiska kunskap. Genom sina porträtt har hon fördjupat läsarens förståelse för såväl den enskilde individen som av vad det är att vara människa i vår tid.

Nomineringstexter Årets Digitala Tidskrift Fackpress

Chef
Chef.se är lika delar nyheter som verktygslåda för kunskapstörstande chefer och personalvetare som vill utvecklas i sina jobb. Affärs- och produktutvecklingen går hand i hand på ett inspirerande sätt.

Hem & Hyra
Tioårsjubilerande Hem & Hyra har allt annat än stagnerat. Deras ledande journalistik från hela landet är angelägen och sprids vidare i många andra medier.

Journalisten
Journalisten.se är ett självklart nav för landets journalister. Ständigt uppdaterad, sammanfattande och fördjupande, utforskandes nya format som tv och podd.

Resumé
Resumé.se är en trogen vän för alla i mediebranschen. Nyfiket utforskar de nya affärsidéer både i sin journalistiska bevakning och i den egna verksamheten.

Nomineringstexter Årets Digitala Tidskrift Populärpress

ELLE Decoration
ElleDecoration.se inspirerar långt utanför de egna plattformarna. I sociala medier bygger de framgångsrikt en relation i vardagen med sin målgrupp.

Frida
I tider av klickjakt står Frida upp för stärkande värderingar. I olika digitala kanaler når de sin målgrupp med en mix och ett tilltal som imponerar.

KIT
KIT fortsätter att utforska journalistik och affärsmodeller på ett nytänkande och inspirerande sätt. Med en spännande mix i innehåll och uttryck skapar de journalistik som hittar fram.

Politism
Politism vill sätta standarden för framtidens ledarsidor. Med högaktuellt innehåll mitt i samtiden skapar de debatt nära sina läsare på ett sätt som engagerar.

 

Tidskriftsdagen och Tidskriftsgalan äger rum den 25 oktober på Cirkus i Stockholm. Då ska 12 priser delas ut inom ramen för Tidskriftspriset 2016.

Hanna Frick

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

ANNONS

Åsikter & debatt