Julis populäraste ämne – Pokémon Go

2016-08-10 08:54 Hanna Frick  
Pokémon Go var den hetaste snackisen under juli månad. Även i Kungsträdgården i Stockholm är det tydligt att spelet är populärt. Foto: Janne Naess

Ad Week har listat de populäraste ämnena på sociala medier i USA, etta kommer Pokémon Go följt av filmen "Ghostbusters".

Det har gått ungefär en månad sedan spelsuccén Pokémon Go först lanserades. Sedan dess har det blivit en snackis världen över.

Tidningen Ad Week listar varje månad de ämnen som det snackas mest om på Facebook och Instagram i USA. Inte allt för förvånande så är just Pokémon Go det hetaste samtalsämnet på sociala medier.

Enligt siffror från Ad Week så engagerade sig 231 miljoner människor i 1,1 miljarder interaktioner där Pokémon Go nämns. Detta under juli månad.

Ett jämt antal män och kvinnor pratade om spelet men fler kvinnor postade innehåll om Pokémons animerade tv-serie på både Facebook och Instagram.

Ett annat populärt samtalsämne var Sony Pictures nya variant på klassikern "Ghostbusters".

När det kommer till politiskt relaterade ämnen var bland andra Michelle Obama och Melania Trump populära samtalsämnen, kanske på grund av Melania Trumps plagiat av Michelle Obamas tal.

Hanna Frick

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

ANNONS

Åsikter & debatt