Kjell Albin Abrahamson är död

2016-09-23 10:11 Kristin Djerf  

Radioprofilen Kjell Albin Abrahamson har dött, meddelar hans familj.

Sveriges Radio-profilen och utrikeskorrespondenten Kjell Albin Abrahamson har dött. Det rapporterar Expressen.

Familjen skriver i ett meddelande:

"Det är med stor sorg vi skriver för att meddela att vår pappa, radioprofilen, utrikeskorrespondent, författaren och föreläsaren Kjell Albin Abrahamson dog torsdagen den 22 september 2016 av sviterna av en stroke efter en kort tid i sjukhus i Gdynia, Polen. Han efterlämnar hustrun Urszula von Sychowski, barnen Patrick, Siri och Emmy, barnbarn, syskonen Maidie Gouali Abrahamson och Magnus Ellmin, samt sin jämska och polska släkt som stod honom nära. En familjebegravning kommer att ske i Alsen, i det Jämtland som han älskade över allt annat. Det kommer också hållas en allmän minneshögtid. Blommor undanbedes men donationer till Hjärtfonden uppskattas."

Kjell Albin Abrahamson var Sveriges Radios utrikeskorrespondent mellan 1987 och 2004, främst i Östeuropa. Han har bland annat varit stationerad i Moskva, Warszava och Wien.

Han blev 71 år.

Kristin Djerf

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

ANNONS

Åsikter & debatt