Veckolång manifestation för Dawit Isaak

2016-09-21 11:50 Hanna Frick  
Manifestationen för att få Dawit Isaak fri pågår just nu i centralhallen på Stockholms centralstation.

I dag inleds en veckolång manifestation med anledning av att journalisten Dawit Isaak suttit fängslad i 15 år.

Den 23 september har den svensk-eritreanske journalisten Dawit Isaak suttit fängslad i 15 år utan vare sig rättegång, tidsbestämt straff eller möjlighet att träffa familj och sina advokater.

Stödföreningen Dawit Isaak menar att uppmärksamheten håller honom vid liv och för att fortsätta kampen för hans frigivning inleds idag en veckolång manifestation i Stockholm.

Den bekanta installationen #SittmedDawit kommer finnas i centralhallen från och med i dag och en vecka framåt. Kampanjen och installationen som upprepats under flera år går ut på att människor i solidaritet kan "sitta med Dawit Isaak" under en kvart i mörker och tystnad.

Genom manifestationen hoppas man på att så många som möjligt ska använda sin egen röst för Dawit Isaaks skull då han inte själv kan höja sin egen.

Kampen för Dawit Isaak sker av Stödföreningen Free Dawit i samarbete med Publicistklubben, Reportrar utan Gränser, Sveriges Författarförbund, Svenska Journalistförbundet, Svenska PEN, Sveriges Tidskrifter, Tidningen Expressen och Utgivarna.

I arbetet med installationen #SittmedDawit på Stockholm Central medverkar även Amnesty Sverige.

Hanna Frick

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

ANNONS

Åsikter & debatt