Snapchat röstfiskar

2016-09-23 16:19 Viktor Ek  

I en kampanj tillsammans med den ideella organisation Democracy Works' Turbovote uppmanar Snapchat amerikanerna att gå till vallokalerna. Användare kan med hjälp av appen kontrollera röstbehörighet och registrera sig för att rösta.

Snapchat når 41 procent av alla 18- till 34-åringar i USA. Den generationen har traditionellt sett haft ett lågt valdeltagande – och i år lär inte bli något undantag, enligt undersökningar. Det vill dock Snapchat ändra på, skriver Mashable.

– Demokratin i vårt land bygger på delaktighet. Men du kan inte delta om du inte registrerar dig för att rösta. Vi hoppas att detta försök förstärker vårt samhälles röst i november, säger en talesperson på Snapchat till Mashable.

Dwayne "The Rock" Johnson, Ryan Seacrest, Jared Leto, Ciara och Jimmy Fallon medverkar i kampanjen där de i videos förklarar hur det funkar att registrera sig för att rösta.

Jared Leto i Snapchats kampanj

Amerikanska röstbehöriga måste registrera sig i tid för att rösta i valet.

Viktor Ek

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

ANNONS

Åsikter & debatt