Falcon grillar för världsrekord

2016-09-23 10:01 Viktor Ek  
Johan ”Matgeek” Hedberg och Annie Hesselstad försöker slå världsrekordet. Foto: Falcon

Falcon vill bli synonymt med grillning och försöker i detta nu slå det gamla världsrekordet på 34 timmar och 35 minuters ihållande grillning. Knappt 23 timmar in i försöket tog Dagens media ett snack med grillaren och Youtubeprofilen Johan ”Matgeek” Hedberg.

Grillen har gått varm i 22 timmar och 50 minuter när Dagens Media når Youtubeprofilen Johan ”Matgeek” Hedberg. I Villa Godthems trädgård på Djurgården försöker han och parhästen Annie Hesselstad slå världsrekord i grillning för Falcon Alkolfris räkning.

– Känslan är att man har tydliga toppar och dalar. Just nu är det en ny ”low”, så man får peta i sig lite käk, vätska och stretcha lite, säger Johan Hedberg.

– Men annars så, tolv timmar till – det är ingen omöjlighet.

I somras lanserades sajten "Grilla4Ever.se" där det gick att plocka digitala världsrekord. Nu är det skarpt läge.

Målsättningen är att hålla i gång glöden till att det gamla världsrekordet på 34 timmar och 35 minuter är utraderat.

– Vi grillar i första hand för världsrekordet. Allt dokumenteras. Vi har bjudit alla som kommit förbi på mat och det som blir över lämnar vi till en kyrka som bedriver härbärge.

Hur har ni lagt upp taktiken?

– Vi hade ett jättetydligt schema för vad som skulle grillas och när. Efter en timme slängde vi schemat, men det handlar om att ha massa råvaror och en variation av det som går fort och det som tar lite längre tid.

Och allmänheten är välkomna att komma förbi?

– Vi har haft en hel del folk som hängt här. Lite senare i går kväll kom det förbi poliser och väktare, så det är kul att det är lite liv här, och få utfodra Stockholms finest, säger Johan Hedberg.

Animal står bakom kampanjen. Producent är United Screens.

Världsrekordförsöket går att följa live på Youtube.

 

Viktor Ek

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

ANNONS

Åsikter & debatt