Webbredaktör & projektledare webbyte till FTF

FTF – facket för försäkring och finans står inför en förändringsresa och behöver stärka upp kommunikationsteamet med en erfaren webbredaktör. Är du samhällsintresserad och vill hänga med i förändringsarbetet med ny webb och öka närvaron i FTFs digitala kanaler? Då kan detta vara en roll för dig.

Som webbredatkör på FTF jobbar du operativt med kommunikationsaktiviteter och kampanjer. Du är redaktör och skriver texter, samordnar och planerar innehåll för webb, sociala medier och nyhetsbrev. Du är även delaktig i arbetet med att bygga varumärket och i arbetet med medlemsvärvning. Du ger stöd till förtroendevalda i lokalt synlighetsarbete och ingår i olika team/arbetsgrupper som kommunikatör.

I rollen kommer du att driva och leda projektet med FTFs nya webbsida. 

Som webbredaktör sköter du också löpande förvaltning och utveckling av FTFs webbplats. Du samordnar utvecklingsfrågor och integration mot andra system, är kravställare mot webbyrå, teknik- och driftleverantör och ansvarar för drift och underhåll av webben. I din roll ingår också att mäta trafik och utvärdera innehållet på webbplatsen.


Erfarenhet och bakgrund

För att lyckas i rollen har du en väl utvecklad kommunikativ förmåga och är en duktig skribent som är van att skriva och redigera texter för olika målgrupper och kanaler. Du håller dig uppdaterad om ”best practise” för webb och har tidigare erfarenhet av förvaltning och utveckling av webbplatser. Du har också erfarenhet av att producera och beställa trycksaker. Det är värdefullt om du har kunskap om ideella eller idéburna organisationer och självklart att du står bakom den fackliga idén och FTFs värdegrund.

Vi söker dig som är en prestigelös, trygg och erfaren webbredaktör med 3-4 års erfarenhet från en liknande roll. Du är en nytänkande och nyfiken initiativtagare som har god insikt i vilka aktiviteter och prioriteringar som krävs för att skapa resultat. Du är nätverkande och har en förmåga att skapa både interna och externa kontaktytor. Du visar ett genuint engagemang i ditt arbete, har en stark egen drivkraft och förmåga att motivera och inspirera.


Meriterande:

  • Akademisk utbildning eller motsvarande inom kommunikation, information, marknadsföring
  • Kunskap och erfarenhet av att arbeta i EpiServer 7
  • Kunskap och erfarenhet av arbete med Google Analytics och SEO
  • Kunskap i PhotoShop och InDesign
  • Kunskap och erfarenhet av arbete med rörlig media
  • Microsoft Dynamics – CRM-system 


Vi erbjuder

En trevlig arbetsplats där du får ta mycket eget ansvar och möjlighet att påverka verksamheten. FTF sitter i fina lokaler på Sturegatan i centrala Stockholm.


Intresserad

I denna rekrytering samarbetar FTF med KIMM. Vi ser framemot din ansökan med CV och personligt brev. Du är varmt välkommen med din ansökan via www.kimm.se, vi jobbar med löpande urval så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Önskar du mer information eller har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Lena Skoog ls@kimm.se eller 08-555 290 00. Observera att vi inte har möjlighet att ta emot ansökningar via mejl.


Varmt välkommen med din ansökan!

Skicka din ansökan till med rubrikraden Dagens Media Jobb.