Kommunikatör internkommunikation

MTR har genomgått en positiv förändringsprocess under de senaste åren och vi fortsätter vår satsning på ständig utveckling. Just nu är vi inne i en spännande tillväxtfas. Från och med december 2016 och 10 år framåt driver MTR Pendeltågstrafiken i Stockholmsregionen på uppdrag av trafikförvaltningen inom Stockholms läns landsting. I det omfattande arbetet med att bygga upp ett nytt bolag behövs medarbetare utöver det vanliga. Vi söker nu en kommunikatör med inriktning på internkommunikation. Det här är ett konsultuppdrag via KIMM & Wise Professionals och gäller ett föräldravikariat, med omgående start och fram till sista april 2018.


Ditt uppdrag

Som kommunikatör har du det övergripande ansvaret för internkommunikation avseende MTR Pendeltågen. Du kommer att ha en viktig roll i verksamheten som präglas av ett intensivt utvecklingsarbete. Du kommer att ges stora möjligheter att påverka både strategiskt och operativt. Befattningen är en del av HR och Kommunikationsavdelningen som består av Kommunikationsansvarig och internkommunikatör, utöver det finns funktioner såsom Business Development och HR Business Partners. I nuläget består gruppen av totalt åtta personer. Du rapporterar till HR och Kommunikationschefen på MTR Pendeltågen.


Dina tidigare erfarenheter

I rollen som Kommunikatör kommer du att lägga en stor del av din tid på att säkerställa en hög kvalitet på i första hand intern, men även extern kommunikation enligt de direktiv ledningen fastslår. Rollen omfattar främst operativt arbete, där det krävs en förmåga att självständigt planera och utföra arbetsuppgifterna. Du är kanalansvarig för alla våra interna kanaler såväl som första redaktör för vårt intranät. Vidare är dina ansvarsområden att:

  • Ta över det pågående arbetet med att utveckla och lansera ett nytt intranät och därefter förvalta det, skapa en övergripande redaktionell plan och utbilda redaktörer. Intranätet är vår primära skriftliga kommunikationskanal till våra 2800 medarbetare
  • Erbjuda kommunikationsstöd till chefer vilket också innefattar utbildningsinsatser
  • Ha ett proaktivt kontaktansvar gentemot andra avdelningar inom MTR för att stötta deras respektive måluppfyllelser.
  • Fungera som stöd i externa kommunikationsinsatser
  • Bidra med redaktionellt innehåll till både interna och externa kanaler


Dina färdigheter och din personlighet

Vi söker dig som har något eller några års erfarenhet av kommunikationsarbete och en akademisk examen inom medie- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande. Vi ser gärna att du är van vid att arbeta med intranät. Det är meriterande om du tidigare har arbetat inom privat näringsliv och som konsult. Då vi arbetar med plattformarna EpiServer och Sharepoint så ser vi gärna att du har tidigare erfarenhet från arbete med dessa.

För att lyckas i rollen som Kommunikatör behöver du vara en trygg person med god kommunikativ förmåga i tal och skrift, både på svenska och engelska. Du är en duktig skribent och kan anpassa innehåll efter olika kanaler och målgrupper, både interna och externa målgrupper. Du har en förmåga att skapa långsiktiga relationer, är strukturerad och resultatdriven. För att trivas hos oss är det viktigt att du som person stimuleras av att arbeta i ständig förändring och att du har en vilja att själv utvecklas, att bidra till verksamhetens utveckling och att tänka nytt. Du trivs med att hålla presentationer för större grupper och du tycker att det är stimulerande att arbeta självständigt samtidigt som du är en del av ett team.


När du blir en av oss

Som konsult hos KIMM/Wise Professionals erbjuds du alltid en marknadsmässig lön, friskvårdsbidrag, pensionsavsättning och anslutning till vårt kollektivavtal – inget är viktigare för oss än att du känner dig trygg i din anställning. På samma sätt som vi ställer höga krav på dig som konsult förväntar vi oss också att du ställer höga krav på oss som arbetsgivare. Oavsett vart du befinner dig i din karriär så ska konsultrollen hos KIMM/Wise Professionals ge dig kunskap och erfarenhet som du kan bära med dig på vägen till nästa spännande utmaning.

Vi på KIMM är rekryteringsspecialister inom kommunikation, information, marknad & media. Vi arbetar på uppdrag av Sveriges starkaste varumärken tillsammans med arbetsgivare som månar om sina medarbetares arbetsglädje. Idag finns vi i Sveriges storstadsregioner Stockholm, Göteborg och Malmö och är ett affärsområde inom Wise Professionals - rekryteringsbyrån som designar, utvecklar och erbjuder rekryteringslösningar tillsammans med arbetsgivare och kandidater som ställer höga krav.


Om du vill veta mer

Du får gärna kontakta oss om du har frågor om tjänsten eller undrar hur processen ser ut framöver. Vi som arbetar med detta uppdrag är kandidatansvarig Erik Värendh Månsson, evm@kimm.se och konsultchef Anders Norrman, an@kimm.se. Vi går igenom ansökningarna löpande och i konsultvärlden går processerna oftast snabbt. Tjänsten kommer troligtvis att tillsättas innan sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan!


Vi ser fram emot att höra från dig! 

Skicka din ansökan till med rubrikraden Dagens Media Jobb.