Kommunikationschef till Trygghetsfonden TSL

Trygghetsfonden TSL (TSL) kommer från och med 1 november 2017 att arbeta efter en ny verksamhetsmodell och till följd av detta byggs nu en ny organisation upp. I den nya organisationen och verksamhetsinriktningen kommer TSL att vidareutveckla sin externa såväl som interna kommunikation med främsta fokus på kundnytta, verksamhetsnytta och resultatorientering.

Nu söker vi en Kommunikationschef som kan hjälpa oss med detta spännande uppdrag!

Är du en person som är trygg i din kompetens inom kommunikationsområdet? Ser du kundfokus som någonting självklart och brinner du för kommunikation genom digitala kanaler? Har du vilja och förmåga att driva utveckling och jobba strategiskt såväl som operativt? Då kanske du är rätt person för uppdraget och den nya kollega vi söker!


Din roll

I rollen som kommunikationschef har du ett övergripande ansvar för utveckling och förvaltning av TSLs externa- och interna kommunikation. Vi förväntar oss att du har förmåga att ta ett samlat grepp, skapa tydlighet och driva utveckling inom kommunikationsområdet och i olika kommunikationskanaler. Som kommunikationschef är samtliga funktioner inom organisationen dina kontaktytor, du kommer även att ha kontakt med externa funktioner och intressenter samt ha nära samverkan med VD. Du sitter med i ledningsgruppen, rapporterar till VD och har personalansvar för en medarbetare.


Exempel på arbetsuppgifter

  • Projektledning - initiera, planera, driva implementera och följa upp såväl interna projekt som utvecklings-/omställningsprojekt.
  • Strategiskt kommunikationsarbete - skapa, utveckla och implementera kommunikationsplaner och strategier.
  • Operativt kommunikationsarbete - planera, producera och publicera innehåll i olika kommunikationskanaler.
  • Mäta och följa upp - analysera, effektivisera, anpassa, utveckla och följa upp kommunikation i olika kanaler.
  • Kravställare och beställare - agera proaktivt.


Din bakgrund

  • Erfarenhet av projektledning.
  • Bredd och spets gällande kompetens och erfarenhet som kommunikatör.
  • Erfarenhet av att driva utveckling och agera i förändring inom kommunikationsområdet med fokus på kundnytta/upplevelse.
  • Relevant eftergymnasial utbildning (från exempelvis Berghs, IHM eller liknande).
  • Van presentatör, skicklig skribent och erfaren användare av webbpubliceringsverktyg och bildhanteringssystem.


Om dig

För att lyckas i rollen och trivas hos oss är du initiativtagande och har förmåga till egen drivkraft. Du trivs som allra bäst om du får agera ”doer” och samtidigt får användning för dina strategiska ögon. Du är en lagspelare som kan varva diplomati och pedagogik med att utmana och initiera utveckling. Du har förmåga att analysera, skapa systematik och struktur med fokus på verksamhetsnytta, resultat och kundnytta. Vi tror att du skapar förtroende genom att både vara trygg som person och i din kompetens.


Vi erbjuder

En möjlighet till ett samhällsviktigt uppdrag i en liten, snabbfotad och obyråkratisk organisation där professionalitet och trovärdighet är viktiga ledord. I din roll får du en spännande utmaning i att bygga upp någonting nytt som inte finns på plats idag. Du kommer att ha både projektledar- och personalansvar och även få vara med och påverka organisationens utveckling.


Intresserad?

I den här rekryteringen samarbetar TSL med KIMM. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Camilla Waernelius, cw@kimm.se eller 08-555 29 000. Vi ser fram emot att få din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt men senast den 27 mars. Varmt välkommen att ansöka tjänsten via www.kimm.se. Vi tar inte emot ansökningar via mail.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Dagens Media Jobb.