Byggnads förbundskontor söker kommunikationschef

Förbundskontorets uppdrag handlar till stora delar om att hålla samman hela förbundets verksamhet samt att driva och påverka debatten i samhället. Allt för att tillvarata medlemmarnas intressen och förbättra villkoren inom byggbranschen.

Nu söker Byggnads en initiativrik, strategisk och utvecklingsorienterad kommunikationschef med övergripande ansvar för extern och intern kommunikation. Du kommer att leda förbundskontorets kommunikationsenhet och har personal- och budgetansvar. Enheten består av ca sex personer.


Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Ansvara för förbundets interna och externa kommunikation. Utveckla, driva och implementera kommunikationsstrategier och verksamhetsplaner.
  • Leda arbetet på kommunikationsenheten och projekt inom kommunikationsområdet.
  • Utveckla och driva systematiskt arbete med kommunikationsfrågor, medlems- och valanalyser.
  • Strategiskt och operativt ansvar för kommunikationsaktiviteter.
  • Ansvara för pressfrågor, även kunna gå in operativt som backup.
  • Systematiskt mäta och följa upp effekter av genomförda kommunikationsaktiviteter.
  • Ansvara för budget, investeringar och samordnade upphandlingar och inköp inom kommunikation.
  • Strategisk rådgivning och stöd till förbundsledningen i kommunikativa frågor och en nära dialog med övriga enheter på förbundskontoret.
  • Stödja och inspirera regionernas ledningar och kommunikatörer i deras kommunikationsarbete.


Formell kompetens – önskvärda kvalifikationer

Du är en duktig skribent med god stilistisk förmåga och är van att kommunicera i större sammanhang. Du har erfarenhet av att vara chef med personal-och budgetansvar. Vi ser att du har en relevant utbildning och erfarenhet av arbete med kommunikation och journalistik och därutöver god allmänbildning. Du har gedigen yrkeserfarenhet, gärna från arbetarrörelsen.

Vi ser att du har kunskap om webb, grafisk produktion, marknadsföring och pressarbete och erfarenhet av att upphandla och samarbeta med externa byråer och produktionsenheter. Du är van att hålla i projekt, stora och små som löper parallellt.


Personlig kompetens

Du har ett genuint samhällsintresse och gillar att jobba i en idéburen organisation. Du är bra på att bygga relationer, samordna olika delar och du är nyfiken och drivande. Som person har du lätt för att samarbeta, är flexibel och har förmågan att arbeta självständigt. Du tycker det är roligt att vara med att ta fram nya arbetssätt och nya lösningar. Du tycker det är intressant att ställas inför strategiska frågeställningar och arbeta praktiskt. Du är ansvarstagande, noggrann, initiativrik och har hög servicekänsla. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vi eftersträvar mångfald när det gäller ålder, kön och kulturell bakgrund.

Upplysningar om tjänsten lämnas av förbundssekreterare Patrik Östberg, 010-601 1095. Du kan också tala med Anki Pistone, facklig företrädare Handels, 010-601 1083.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse, vi tillämpar provanställning.

Ansökan mejlas till rekrytering@fasab6f.se märkt med "Kommunikationschef Byggnads" senast den 20 januari.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Dagens Media Jobb.