Ansvarig Privat Insamling till Friends

Friends mål är att inget barn ska utsättas för mobbning och diskriminering. Vår vision är ett samhälle där barn och ungdomar växer upp i trygghet och jämlikhet. Friends arbetar långsiktigt genom utbildning, rådgivning och opinionsbildning för att öka kunskap och engagemang hos vuxna och barn med fokus att stoppa mobbning. Vi drivs helt utan statliga bidrag vilket innebär att stödet från privatpersoner och företag är avgörande för att Friends arbete ska leva vidare. Nu söker vi en ny kollega till vår insamlingsavdelning med uppdraget att ta privatinsamling till en högre nivå!

Är du en resultatinriktad och proaktiv projektledare med erfarenhet av insamlingsarbete? Vill du vara med och utveckla området privatinsamling? Då kanske du är den person vi söker!  


Rollen

Som Ansvarig Privatinsamling har du ett tydligt fokus och ansvar att driva och utveckla arbetet inom privat insamling med mål att skapa ett långsiktigt tillvägagångssätt för ett ökat privat givande. Rollen har ett affärsområdesansvar inklusive budgetansvar, samt viss arbetsledning för en person. Det finns en bra grund att utgå ifrån men det finns även mycket utrymme till att forma och utveckla rollen själv. Området privatinsamling är prioriterat så det finns goda förutsättningar till utvecklingsmöjligheter på sikt. Du arbetar på Friends huvudkontor i Solna i Stockholm. Du har ett nära samarbete med övriga kollegor och externa leverantörer samt rapporterar till Insamlingschefen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Planera, genomföra och följa upp insamlingskampanjer i breda medier, riktad media samt sociala medier.
 • Utvärdera och analysera insamlingskampanjer och målgrupper.
 • Ansvara för långsiktig utveckling av gåvor.
 • Arbeta fram ett långsiktigt lojalitetsprogram - bedriva systematisk kundvård som både bygger upp och genererar långsiktiga givarrelationer.
 • Ansvara för att utveckla och hantera givarbasen samt betalningsflöden som exempelvis SMS, Swish och autogiro.
 • Säkerställa leadsgenerering samt utveckling av webbshopen.
 • Utveckla arbetsprocesser.
 • Omvärldsbevakning samt kunskapsspridning internt. 


Om dig

För att lyckas i rollen är du en självgående och ansvarstagande projektledare som har förmåga att ta initiativ, genomföra, leverera, följa upp och utveckla. Du har god insikt i vilka aktiviteter och prioriteringar som krävs för att skapa resultat samtidigt som du är van att arbeta kostnadseffektivt.

Du är duktig på att analysera givarbeteenden och ser till att varje kampanj optimeras utifrån dina analyser. Du kan identifiera och attrahera nya målgrupper genom att vara kreativ och vågar testa nya metoder.

Med ditt tydliga och kommunikativa och samtidigt smidiga sätt skapar du förtroende och får med dig människor. Givetvis delar du vår vision om ett tryggt och jämlikt samhälle för barn och unga. 


Kompetenskrav

 • Tidigare erfarenhet av kvalificerat insamlingsarbete inom en ideell organisation, främst riktat mot privatpersoner. 
 • Minst 5 års erfarenhet av marknadsföring och 2 års erfarenhet av projektledning.
 • Dokumenterad projektledarutbildning från exempelvis Berghs, IHM, Hyper Island alternativt relevant högskole-/universitetsutbildning eller liknande.
 • Erfarenhet av att vara kravställare och beställare mot byråer och konsulter.
 • Erfarenhet av marknads- och målgruppsanalys samt segmentering och individanpassning av kommunikation för att öka engagemang och respons.
 • Erfarenhet av att arbeta i CRM och givarsystem (med fördel KomMed)
 • Det är meriterande om du har kompetens inom eller erfarenhet av att arbeta med barnrättsfrågor.
 • Allmänna system/IT kunskaper. 
 • Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift på svenska och gärna i engelska.


Intresserad?

I denna rekrytering samarbetar vi med KIMM. Önskar du mer information eller har frågor om tjänsten kontakta gärna ansvariga rekryteringskonsulter Camilla Waernelius, cw@kimm.se eller Anna Bjerkelius, ab@kimm.se eller på 08-555 290 00. Facklig representant för Unionen är Lenita Wilkenson som kan kontaktas via mejl lenita.wilkenson@friends.se eller på 08-545 519 90. 

Vi ser fram mot att få din ansökan med CV & personligt brev via www.kimm.se senast 2017-04-28. Obs! Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Dagens Media Jobb.