Analytisk Webbredaktör till Alcro & Beckers

Tikkurila söker nu en analytisk Webbredaktör. Detta är ett konsultuppdrag via KIMM/Wise Professionals på heltid, med omgående start och minst sex månader, med möjlighet till förlängning. Uppdraget är placerat på huvudkontoret i Hammarby Sjöstad.


Om jobbet

Vi söker nu en analytisk Webbredaktör som brinner för att såväl producera relevant innehåll som analys och uppföljning. I rollen kommer du att publicera innehåll och stötta olika digitala projekt som på kort och lång sikt ska stärka våra varumärkens position i företagets digitala plattformar. Vidare kommer du att analysera beteende och statistik för att få insikt om slutkunds beteende, med målet att öka konvertering längs kundens digitala köpprocess. Du driver arbetet framåt tillsammans med dina teamkollegor inom marknadskommunikationsgruppen samt med Insight Managers, Trade Marketing och Produktutveckling- enheterna. Du rapporterar till Chef för Marknadskommunikation, Skandinavien.

Exempel på arbetsuppgifter kan vara;

  • Uppbyggnad och underhåll av nya webbsidor i CMS; Site Core för samtliga siter
  • Arbeta med konvertering, optimering och se till att besökaren tar sig framåt i köpresan
  • Skriva texter för produkter, nyhetsbrev, artiklar
  • Skapa puffar och länkar, koppla relaterade artiklar till varandra
  • Analysera data i Google Analytics, Site Core och Hotjar samt förmedla till gruppen
  • Följa upp mätpunkter på siter
  • Säkerställa att CTA och relaterat innehåll finns på rätt ställe
  • Säkerställa att SEO & SEM är samstämmig med innehåll på siter
  • Koppla artiklar till olika personas


Din profil

Vi söker dig som har en relevant utbildning inom marknadsföring och/eller kommunikation, tillsammans med ca 3-5 års erfarenhet från liknande arbete. Du har en gedigen erfarenhet av att skriva redaktionell text för digitala kanaler. Självklart vill vi att du har erfarenhet av hur man på bästa sätt påverkar målgrupper i digitala och sociala kanaler.

Som person har du ett driv och engagemang utöver det vanliga! Du är proaktiv, prestigelös och har lätt för att samarbeta. I vår bedömning kommer vi att lägga stort fokus på tidigare erfarenhet av analys och redaktionellt arbete i digitala plattformar, din digitala kompetens och erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Tidigare arbetslivserfarenhet i Site Core är en stor fördel.


När du blir en av oss

Som konsult hos KIMM/Wise Professionals erbjuds du alltid en marknadsmässig lön, friskvårdsbidrag, pensionsavsättning och anslutning till vårt kollektivavtal – inget är viktigare för oss än att du känner dig trygg i din anställning. På samma sätt som vi ställer höga krav på dig som konsult förväntar vi oss också att du ställer höga krav på oss som arbetsgivare. Oavsett vart du befinner dig i din karriär så ska konsultrollen hos KIMM/Wise Professionals ge dig kunskap och erfarenhet som du kan bära med dig på vägen till nästa spännande utmaning.

Vi på KIMM är rekryteringsspecialister inom kommunikation, information, marknad & media. Vi arbetar på uppdrag av Sveriges starkaste varumärken tillsammans med arbetsgivare som månar om sina medarbetares arbetsglädje. Idag finns vi i Sveriges storstadsregioner Stockholm, Göteborg och Malmö och är ett affärsområde inom Wise Professionals - rekryteringsbyrån som designar, utvecklar och erbjuder rekryteringslösningar tillsammans med arbetsgivare och kandidater som ställer höga krav.


Om du vill veta mer

Du får gärna kontakta oss om du har frågor om tjänsten eller undrar hur processen ser ut framöver. Vi som arbetar med detta uppdrag är kandidatansvarig Erik Värendh Månsson, evm@kimm.se och konsultchef Anders Norrman, an@kimm.se.

Vi går igenom ansökningarna löpande och i konsultvärlden går processerna oftast snabbt. Tjänsten kommer troligtvis att tillsättas innan sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan!

Vi ser fram emot att höra från dig!

Skicka din ansökan till med rubrikraden Dagens Media Jobb.